Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Publisert
4. september 2023
Kategori
SEO
klient
Renholdsfirmaet AS
I en bransje som er så konkurransedyktig som rengjøringssektoren, er det viktig å skille seg ut.

Hvordan Renholdsfirmaet.no oppnådde gode resultater i rengjøringsbransjen

I en bransje som er så konkurransedyktig som rengjøringssektoren, er det viktig å skille seg ut. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvordan Renholdsfirmaet.no har klart å oppnå gode resultater i et tett marked. Fra nøye planlegging og analyse til effektiv implementering av SEO-strategier, har selskapet tatt veloverveide skritt for å sikre sin posisjon i markedet. Vi vil gå gjennom de ulike fasene i deres digitale markedsføringsreise, inkludert nøkkelordanalyse, valg av domene, nettstedsstruktur, og mer. Målet er å gi innsikt i hva som har bidratt til deres suksess, og hvordan lignende strategier kan anvendes i din egen virksomhet.

“I en bransje som er så konkurransedyktig som rengjøringssektoren, er det viktig å skille seg ut.”
– Juri Smirnov

Hvordan Renholdsfirmaet.no oppnådde gode resultater i rengjøringsbransjen

01. Nøkkelordanalyse

Hvorfor det er viktig

Nøkkelordanalyse er en av de mest grunnleggende og viktige aspektene ved søkemotoroptimalisering (SEO). Det gir oss verdifull innsikt i hva potensielle kunder søker etter, og hvordan vi kan tilpasse innholdet på nettstedet for å møte disse behovene. En vellykket nøkkelordanalyse kan være forskjellen mellom et nettsted som får lite trafikk og et som rangerer høyt i søkemotorresultatene.

 

Hvordan vi gjorde det

For å utføre en grundig nøkkelordanalyse, benyttet vi oss av flere verktøy og metoder. Vi brukte SEO-verktøy som Google Keyword Planner og Ahrefs for å identifisere potensielle nøkkelord og vurdere deres søkevolum og konkurranse. I tillegg gjennomførte vi en manuell gjennomgang av konkurrenters nettsteder for å se hvilke nøkkelord de fokuserte på. Vi brukte også Topvisor for å analysere de organiske topp 10-resultatene i søkemotorer og gruppere nøkkelordene vi fant.

 

Resultater

Etter å ha fullført analysen, identifiserte vi en rekke nøkkelord som var spesielt relevante for vår virksomhet i rengjøringsbransjen. Disse nøkkelordene har siden blitt integrert i vårt nettsted, både i innhold og meta-beskrivelser. Som et resultat har vi sett en betydelig økning i organisk trafikk og en forbedring i vår rangering for disse spesifikke søkeordene.

Ved å fokusere på de riktige nøkkelordene, har vi kunnet målrette vår markedsføringsstrategi mer effektivt og oppnå bedre resultater i et konkurranseutsatt marked.

Domenenavnet inneholder også nøkkelordet renhold som er et viktig søkeord i vår bransje

02. Valg av riktig domene

Kriterier for valg

Når det kommer til å velge et domenenavn, er det flere faktorer som må tas i betraktning. For oss var de viktigste kriteriene relevans og enkelthet. Domenenavnet måtte være lett å huske, enkelt å stave og direkte relatert til tjenestene vi tilbyr. I tillegg ønsket vi et domenenavn som kunne ha en positiv innvirkning på vår SEO-strategi, ved å inkludere nøkkelord som er relevante for vår bransje.

 

Hvorfor Renholdsfirmaet.no

Vi valgte domenenavnet Renholdsfirmaet.no fordi det oppfyller alle de ovennevnte kriteriene. Det er et navn som umiddelbart gir en indikasjon på hva slags tjenester vi tilbyr, noe som er viktig både for brukeropplevelsen og for søkemotorer. Domenenavnet inneholder også nøkkelordet “renhold”, som er et viktig søkeord i vår bransje.

Dette valget har hatt en positiv effekt på vår merkevarebygging, da det gir et profesjonelt og bransjespesifikt inntrykk. Det har også hjulpet oss i søkemotorrangeringen, da domenenavnet er høyt relevant for de tjenestene vi tilbyr og de søkeordene potensielle kunder bruker.

Ved å velge et domenenavn som er både relevant og enkelt, har vi lagt et solid grunnlag for vår digitale markedsføringsstrategi og for videre suksess i rengjøringsbransjen.

Domenenavnet måtte være lett å huske, enkelt å stave og direkte relatert til tjenestene vi tilbyr.

03. Strukturering av nettstedet

Viktige elementer

I prosessen med å strukturere nettstedet, la vi spesiell vekt på å identifisere de mest relevante sidene og funksjonene for vår målgruppe. Vi identifiserte to hovedkategorier som er spesielt viktige innen industriell renhold: “Renholdstjenester” og “Eiendomservice”. Innen disse hovedkategoriene har vi også inkludert underkategorier for innvendig og utvendig rengjøring, for å gi en mer detaljert oversikt over tjenestene vi tilbyr.

 

Brukeropplevelse

En godt strukturert nettside er ikke bare viktig for SEO, men også for brukeropplevelsen. Ved å organisere innholdet i klare og logiske kategorier, gjør vi det enklere for besøkende å finne den informasjonen de er ute etter. Dette reduserer “bounce rate” og øker tiden brukerne tilbringer på nettstedet, noe som igjen er positivt for søkemotorrangeringen.

Ved å ha en dedikert side for hver av de viktigste tjenestene og underkategoriene, kan vi også målrette SEO-arbeidet mer effektivt. Dette gir oss muligheten til å optimalisere for spesifikke nøkkelord relatert til hver tjeneste, noe som øker sjansene for å rangere høyt i søkemotorresultatene for disse termene.

I sum bidrar den gjennomtenkte strukturen på nettstedet til en bedre brukeropplevelse, samtidig som den legger et solid grunnlag for effektiv søkemotoroptimalisering.

“Struktur i digital markedsføring er som arkitektur i byggebransjen; det legger grunnlaget for alt annet. En godt strukturert nettside er nøkkelen til både en god brukeropplevelse og effektiv søkemotoroptimalisering.”— Philip Kotler, markedsføringsguru

04. Analyse av kommersielle faktorer

Markedsundersøkelse

For å få en dypere forståelse av det konkurransedyktige landskapet i rengjøringsbransjen, utførte vi en omfattende markedsundersøkelse. Denne analysen inkluderte en gjennomgang av konkurrenter, kundeanmeldelser, prisstrategier og etterspørselen etter ulike typer rengjøringstjenester. Vi benyttet oss også av bransjerapporter og markedsdata for å få en helhetlig forståelse av markedet.

 

Konkurransedyktige fordeler

Basert på vår markedsundersøkelse, har vi identifisert flere kommersielle faktorer som gir Renholdsfirmaet.no en konkurransefordel:

 • Spesialiserte Tjenester: Vår inndeling i “Renholdstjenester” og “Eiendomservice”, samt underkategorier for innvendig og utvendig rengjøring, gjør at vi kan tilby spesialiserte tjenester som møter ulike behov.

 • Kvalitet og Pålitelighet: Gjennom kundeanmeldelser og case-studier viser vi vår forpliktelse til høy kvalitet og pålitelighet, noe som tiltrekker kvalitetsbevisste kunder.

 • SEO-Optimalisering: Vår sterke fokus på SEO sikrer at vi er synlige der potensielle kunder søker etter rengjøringstjenester. Dette gir oss en fordel i forhold til konkurrenter som ikke er like synlige i søkemotorer.

 • Offisiell Godkjent Renholdsbedrift: Å være en offisiell godkjent renholdsbedrift gir oss en ekstra grad av troverdighet og tillit i markedet.

 • Transparent Prising: Vi tilbyr en klar og transparent prisstruktur, noe som bygger tillit og gjør det enklere for kunder å ta en informert beslutning.

 • Kundeservice: Vår dedikerte kundeservice sørger for at kundenes behov og spørsmål blir adressert raskt og effektivt, noe som bidrar til høy kundetilfredshet og lojalitet.

Disse faktorene, kombinert med vår omfattende markedsundersøkelse, har lagt grunnlaget for vår suksess i et svært konkurransedyktig marked.

“Ser du etter en pålitelig partner for utvikling av SEO-optimaliserte nettsider? Besøk vår side for Utvikling av Nettside for å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg med å skape en nettside som ikke bare ser bra ut, men også rangerer høyt i søkemotorer.”

Offisiell Godkjent Renholdsbedrift: Å være en offisiell godkjent renholdsbedrift gir oss en ekstra grad av troverdighet og tillit i markedet.

05. Lansering av nettstedet

Forberedelser

Før den offisielle lanseringen av nettstedet, gjennomgikk vi flere viktige trinn for å sikre at alt var klart for en vellykket lansering. Dette inkluderte:

 • Teknisk Testing: Vi utførte omfattende tester for å sikre at nettstedet var optimalisert for ulike enheter og nettlesere.

 • SEO-sjekk: Vi gjennomgikk alle SEO-elementer, inkludert meta-beskrivelser, tittel-tagger og URL-strukturer, for å sikre at nettstedet var søkemotorvennlig fra dag én.

 • Innholdsgjennomgang: Alle tekster, bilder og andre elementer ble nøye gjennomgått for å sikre kvalitet og relevans.

 • Kvalitetssikring: Vi utførte en siste runde med kvalitetskontroll for å identifisere og rette eventuelle feil eller mangler.

Lanseringsdag

På lanseringsdagen ble nettstedet gjort tilgjengelig for publikum, og vi fulgte nøye med på ulike parametere for å vurdere den umiddelbare responsen. Dette inkluderte:

 • Trafikkdata: Vi overvåket antall besøkende, hvor de kom fra, og hvilke sider de besøkte mest.

 • Brukeratferd: Vi analyserte brukernes interaksjon med nettstedet for å forstå hvilke elementer som var mest engasjerende.

 • Markedsrespons: Vi fulgte med på sosiale medier og andre plattformer for å fange opp eventuelle umiddelbare tilbakemeldinger fra markedet.

De første reaksjonene var svært positive, med en god mengde trafikk og engasjement på nettstedet. Dette bekreftet at de grundige forberedelsene og den strategiske tilnærmingen til lanseringen hadde vært vellykkede.

Lanseringen markerte en viktig milepæl i vår digitale markedsføringsstrategi, og de positive første reaksjonene ga oss verdifull innsikt og motivasjon for det videre arbeidet.

“Suksess i digital markedsføring er ikke et resultat av tilfeldigheter, men en konsekvens av nøye planlegging, testing og gjennomføring. Hvis du ikke måler, kan du heller ikke forbedre.” – Philip Kotler

06. Suksess i organisk søk uten kjøp av lenker

En av de mest bemerkelsesverdige aspektene ved vår digitale markedsføringsstrategi er vår evne til å rangere høyt i søkemotorer uten å kjøpe lenker. Dette ble oppnådd gjennom en kombinasjon av flere taktikker:

 • Høykvalitets Innhold: Vi fokuserte på å skape innhold som er både informativt og relevant for vår målgruppe. Dette har ført til naturlige lenker og delinger.

 • On-Page SEO: Vi optimaliserte alle elementer på nettsiden, fra meta-beskrivelser og tittel-tagger til URL-strukturer og bildeattributter.

 • Teknisk SEO: Vi sørget for at nettstedet var raskt, mobilvennlig og fri for tekniske feil som kunne påvirke rangeringen negativt.

 • Lokal SEO: Vi optimaliserte nettstedet for lokale søk, noe som er spesielt viktig i rengjøringsbransjen hvor mange kunder søker etter lokale tjenester.

Resultater

Som et resultat av denne omfattende SEO-strategien, har vi oppnådd betydelige suksesser:

 • Høy Rangering: Nettstedet rangerer nå høyt for flere viktige nøkkelord i vår bransje, noe som har ført til en økning i organisk trafikk.

 • Trafikkøkning: Vi har sett en betydelig økning i antall besøkende, med en høy andel av dem som kommer fra organiske søk.

 • Engasjement: Den høye kvaliteten på innholdet har også ført til økt engasjement fra besøkende, inkludert lavere “bounce rate” og lengre tid brukt på nettstedet.

Ved å fokusere på en helhetlig og etisk SEO-strategi, har vi klart å oppnå suksess i et konkurranseutsatt marked uten å ty til kjøp av lenker. Dette viser at det er fullt mulig å oppnå gode resultater gjennom hardt arbeid, strategisk planlegging og kontinuerlig optimalisering.

Avslutning

Renholdsfirmaet.no har hatt en bemerkelsesverdig reise i rengjøringsbransjen. Gjennom strategisk planlegging, nøye utførelse og en sterk fokus på SEO, har vi oppnådd betydelige suksesser i et konkurranseutsatt marked. Selv om prosjektet for øyeblikket er satt på pause grunnet et eierskifte i firmaet, fortsetter den organiske trafikken å vokse. Dette er et testament til den solide grunnmuren vi har bygget, og vi ser frem til å fortsette arbeidet med dette prosjektet i fremtiden.

 

Hold deg oppdatert

Vi inviterer deg til å følge med på fremtidige oppdateringer og suksesshistorier fra Renholdsfirmaet.no. Det er mye spennende som skjer, og vi gleder oss til å dele det med deg. For å holde deg oppdatert, kan du abonnere på vårt nyhetsbrev eller følge oss på sosiale medier.

Takk for at du har fulgt med på vår reise så langt, og vi ser frem til mange flere suksesshistorier i tiden som kommer.

“Klar til å ta din virksomhet online eller forbedre din nåværende nettpresens? Bestill din hjemmeside eller nettbutikk hos oss og sikre deg en løsning som er skreddersydd for dine behov.”